• 15 octubre, 2016

Tothom pot ser emprenedor

emprendre

Tothom pot ser emprenedor

Tothom pot ser emprenedor 800 400 Sílvia

TOTHOM POT SER EMPRENEDOR

Segons la Real Academia Española l’emprenedor és aquell qui emprèn amb resolució accions o empreses innovadores. Hi afegeix una altra accepció: propio de la persona emprendedora  i, a mode d’exemple, Carácter emprendedor.

I vet aquí, el quid de la qüestió.

 

QUIN ÉS EL CARÀCTER EMPRENEDOR?

Hi ha milers de publicacions, articles, manuals… que descriuen les actitus i les aptituds que ha de tenir una persona emprenedora. Un pot acabar pensant que si no reuneix el reguitzell d’adjectius escrits a tort i a dret no pot ser emprenedor.

Un dels adjectius més repetits és POSITIU: ser positiu, pensar en positiu, actitud positiva… Doncs proposo de començar creient que JO PUC SER EMPRENEDOR.

El cert és que hi ha capacitats més favorables que d’altres per ser emprenedor però  totes elles es poden adquirir i millorar. Conèixer les característiques més decisives ha de servir per ser conscients dels nostres punts forts i dèbils.  Qualsevol d’aquestes mancances  es pot corregir ja sigui a través d’experiències personals, professionals o sessions formatives.

Emprendre

Us deixem les més importants.

 

La PASSIÓ: Empendre no és fàcil però ho serà més si el que fas t’agrada, si el projecte t’ il·lusiona i et motiva.

 

L’AUTOCONFIANÇA: No dubtar mai d’un mateix ni dubtar de l’empresa.

 

SUPERACIÓ: Per trobar altres camins quan els primers ja no serveixen. Per tolerar el fracàs i començar de nou  

 

La DECISIÓ: Davant del dubte, ARRISCAR. I mai perdre temps ni energia pensant en les decisions que es podrien haver pres; és millor centrar l’esforç en la decisió presa.

 

La CONSTÀNCIA: S’ha de treballar molt i molt dur. Fins i tot quan s’aconsegueixen els resultats esperats s’ha de seguir treballant.

 

La FORMACIÓ: Per cobrir la manca d’experiència.

 

CAPACITAT D’ADAPTACIÓ: Per ser competitiu i per millorar cada dia. I l’adaptació requereix de CREATIVITAT per trobar alternatives.

 

LIDERATGE:  Per engrescar i aplegar altres al voltant del projecte. Per esdevenir un referent en els àmbits on et mous

 

CAPACITAT DE RELACIÓ: Per construir la teva xarxa d’aliats. Ser empàtic i assertiu per establir relacions de confiança i comptar amb més contactes.

 

 

emprender_2

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply