• 18 octubre, 2016

Les normes generen confiança

Iso 9001

Les normes generen confiança

Les normes generen confiança 800 300 Sílvia

Un producte o servei que cumpleix amb una norma internacional està impregnat de confiança pel que fa a la

qualitat, seguretat i compatibilitat

 

  

LES NORMES GENEREN CONFIANÇA és el lema escollit pels organismes internacionals de normalització per celebrar el Dia Mundial de la Normalització el passat 14 d’octubre.

 

AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) és el responsable legal del desenvolupament i difusió de les normes tècniques a Epanya i acaba d’anunciar que el catàleg de normes tècniques que gestiona s’ha situat entre els més complets del món.

 

El catàleg de normes tècniques és un conjunt de més de 30.000 documents elaborats per experts d’arreu i d’aplicació voluntària. Contenen les bones pràctiques i el consens del mercat respecte a la millor forma d’abordar processos importants per a les organitzacions: indiquen com ha de ser un producte o funcionar un servei per tal que sigui segur. En són exemples la norma ISO 9001 o ISO 14001. Són varis els documents elaborats per AENOR que han servit de model per a l’elaboració de normes europees o internacionals.

 

A través de la Normalització es contribueix a la millora de la qualitat i competitivitat de les empreses i alhora, les normes resulten essencials per abordar nous mercats, per exportar o per a la internacionalització de les empreses.

 

Les normes proporcionen codis i entorns de treball fiables tot generant un valor molt apreciat en l’economia: la CONFIANÇA.

 

 

.

 

 

Leave a Reply