• 10 octubre, 2016

Com defensar el preu del teu producte

Com defensar el preu del teu producte

Com defensar el preu del teu producte 600 461 Sílvia

“ES DE NECIO CONFUNDIR VALOR CON PRECIO”

 ANTONIO MACHADO

 

És una de les frases més repetides en el món financer i que porta de corcoll als taxadors. Quin valor donar a un determinat producte i/o servei?

El valor és la qualitat que posseeix un actiu que fa que sigui desitjable i per tant té valor en la mesura que proporciona certa utilitat al seu posseïdor. El valor és molt subjectiu i alhora molt relatiu. Així, és evident que existiran tants valors com consumidors. I encara més, tants valors com sentiments. Doncs, segons es miri, en un moment donat 20 euros és una fortuna, en d’altres és una misèria.

Però, quant estem disposats a pagar? Fixant-nos en les tendències de consum, els consumidors estem disposats a pagar un preu molt per sobre del cost real.

Per exemple, comprem mòbils d’última generació 4 vegades més cars que el seu preu de cost, per un determinat tipus de cafè amb aparença força glamurosa paguem fins a 16 vegades més i per un perfum que costa 30 cèntims podem arribar a pagar fins a 60 euros.

  

Qui és el culpable d’aquesta diferència de preus? Clarament, el màrqueting.

De sempre el interès del productor ha estat vendre al preu més alt i el del consumidor comprar al preu més baix. Una bona campanya de màrqueting transforma la percepció del consumidor. No és més car, és de més qualitat. És necessari. El més barat resulta car. És exclusiu…

 

Com conciliar interessos? Es tracta és de crear interès pel nostre producte.

Si l’única variable que considera cert consumidor per escollir un determinat producte és el preu, evidencia la poca diferenciació d’aquest respecte de la competència i el client només serà fidel mentre es mantingui el preu. Hem de donar valor al nostre producte, diferenciar-lo, millorar-lo. I per suposat, oferir tranquil·litat i confiança per posicionar la nostra marca entre les millors.

Una altra estratègia igualment vàlida és oferir als consumidors allò que els interessa, ajustar el producte a les seves necessitats. Ni de més ni de menys. Moltes vegades el client reconeix un producte de més qualitat o amb més prestacions. Això no significa que hi estigui interessat. No significa que vulgui comprar-ho. Oferir un escalat de preus segons producte o tipus de servei és també una bona opció.

como-defender-el-precio-de-tu-producto-y-servicio_reference

Leave a Reply